.

erhan karsli01Erhan Karslı / Araştırmacı Yazar
1963 yılında Uşak’ta doğdu. İlk ve Orta Okulu Uşak’ta okudu.1981 yılında İzmir Atatürk Lisesinden,1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1987- 2007 yılları arasında TSK’ da Personel Subayı olarak görev yaptı. 2008-2015 yılları arasında UTKUDER ve ESKUDER de gönüllü olarak çalışmıştır. Evli ve 4 erkek çocuk babasıdır.  Doğduğu kentin toprağına, doğal güzelliklerine, insanına âşıktır.
 
2010-UŞAK GEZİ REHBERİ
Yeni yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz maalesef şehrimizin kültürüne ve sanatına yabancı nesiller olarak yetişmektedir. Yeni nesiller televizyon, sinema ve internet bağımlısı insanlar olmuştur. Günümüz insanı için, içinde yaşadığı şehirlerin kent kültürü herhangi bir anlam ifade etmemektedir.
İşte bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak, bu kısırdöngüyü yıkmak için, ömrünün 28 senesini okul ve iş gereği doğup büyüdüğü, aşık olduğu topraklar dışında, gurbette geçiren, UŞAK ilini seven birisi olarak bir şeyler yapabilmek adına 2010 yılında öncelikli olarak anne, babalara ve öğretmenlere daha sonra da ilimizi merak eden gerek hemşerilerimize gerekse Uşak ilimize gelen misafirlerimize yardımcı olmak üzere bir rehber hazırlamayı uygun bulmuştum.
Çokça beğeni toplayan bu rehber 3 yılda 3 baskı ile 6000 adet basıldı ve tamamı ücretsiz olarak dağıtıldı.
 
2014- KAF DAĞININ ARDINDA KALAN ŞEHİR-UŞAK
1951 Yılında Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan Şehir İmar Planı çalışmasında görev yaparken Uşak kentimizi fotoğraflayarak aradan 60 sene sonra “eski” Uşak’ ı bizlere hatırlatan (/gösteren) Rahmetli MİMAR Hamit Kemal SÖYLEMEZOĞLU’ nun çektiği birbirinden değerli fotoğrafları, Uşak Kent Tarihi Müzemizin arşivinden seçilen fotoğrafları ve Uşak tarihsever dostlarımızın paylaştıkları fotoğraflardan seçilen fotoğraflar ile mekânların günümüzdeki görüntülerinden oluşturulan "KAF DAĞININ ARDINDA KALAN ŞEHİR-UŞAK"RESİMLİ UŞAK TARİHİ/REHBERİ"Albüm-Kitabımız  Temmuz 2014 de yayınlandı
 
2015-“DÜNÜ VE BUGÜNÜYLE UŞAK ŞEHRİ
ilk baskısı 2010 yılında yapılan ve 3 baskıda toplam 6000 adet basılıp dağıtılan "Uşak kent içi gezi rehberi"nin genişletilmiş ve tarihi resimlerin eklenmesiyle oluşturulan "Kaf Dağının Ardında Kalan Şehir-Uşak, resimli Uşak tarihi/rehberi"albüm/kitabımıza gösterilen yoğun ilgi ve hemşerilerimizden gelen ısrarlı talepler nedeniyle bu albüm/kitabımızın ikinci baskısını yapmaya karar verdik.
 
“DÜNÜ VE BUGÜNÜYLE UŞAK ŞEHRİ”adıyla 2015 yılında çıkardığımız bu kitapta birinci baskıda gözümüzden kaçan hataları gidermeye çalıştık. Eksik kalan bazı bilgileri ilave ettik. Uşak dostlarının yeni paylaştığı değerli fotoğraflardan eklemeler yaptık.
2011-“Uşak'lıyım, Uşak'ta yaşıyorum, Şehrimi Seviyorum” —Gençlerin Gözüyle Uşak
 
UŞAK KÜLTÜR VE TURİZM GELİŞTİRME YAŞATMA VE KORUMA DERNEĞİ (UTKUDER),2011 yılında UŞAK tarihine ve kültürüne sahip çıkma hedefini gerçekleştirme çalışmaları kapsamında; Uşak' da yer alan ilköğretim 2. kademe (6. , 7. ve 8. Sınıflar) öğrencileri arasında “Uşak'lıyım, Uşak'ta yaşıyorum, Şehrimi Seviyorum” —Gençlerin Gözüyle Uşak-Konulu kompozisyon yarışması düzenlenmiştir.
Anılan yarışmaya katılan gençlerimizin emek vererek yazmış oldukları yazıların, diğer arkadaşlarına ve hemşerilerimize ulaşmalarına vesile olmak üzere “Uşak'lıyım, Uşak'ta yaşıyorum, Şehrimi Seviyorum” —Gençlerin Gözüyle Uşak-kitabı hazırlanmıştır.

Eserleri:
erhan karsli02erhan karsli03erhan karsli04erhan karsli05erhan karsli06